Haber

Atakum Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ediyor

Atakum Belediyesi ekipleri 4,5 yıldır sokakta yaşayan canlıların beslenme, sağlık ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Ekibi, şu ana kadar pati dostlarına 15 ton gıda takviyesi verdi. Yaralı 3 bin 572 sokak hayvanının yardımına koştu. Alınan bildirimler sonucunda 14 bin 296 soruna yanıt verildi. 336 pati sahipli hayvan olarak kaydedildi.

Atakum Belediyesi, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayvan popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiği 25 mama makinesi ve 85 mama kabının bakımlarını düzenli olarak sürdürüyor. Atakum’da duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine yaralı sokak hayvanlarının yardımına koşan ekip, ilk müdahalenin ardından yaralı hayvanı Samsun Büyükşehir Belediyesi Zayıf Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne teslim ederek işlemi tamamlıyor.

DİJİTAL GIDA HARİTASI

Atakum Belediyesi tarafından oluşturulan ve kentteki yemek merkezlerini gösteren dijital harita sayesinde hayvanseverler, kentte yaşayan patili dostlarının beslenmesine de katkı sağlıyor. Tüm akıllı telefonlarda standart yazılım olarak gelen ve herkesin kolaylıkla erişebildiği Google Haritalar üzerinde oluşturulan ‘Can Dostlar için Beslenme Noktaları’ isimli haritaya, herhangi bir akıllı telefondan ‘bit.ly/atakumcandostlar’ linkine tıklayarak ulaşılabilir, İnternet erişimi olan tablet veya bilgisayar.

KANATLILAR İÇİN AŞILAMA

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığa değerli destek sağlayan Atakum Belediyesi, tavuk, ördek, kaz ve hindi gibi kümes hayvanlarını da veba, çinçilla gibi hastalıklara karşı aşıladı. Aşılamalar sayesinde kümes hayvanlarının sağlığı korunurken doğal gıdaya erişim sağlanıyor ve üretici bütçesine katkı sağlanıyor.

cilimliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu