Haber

Reyondan peynir alan vatandaş, parasını ödeyip kapının önündeki makbuza bakarak oradan ayrıldı.

Zincir marketlerde son dönemde yaşanan fahiş zamlar vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Piyasaların yaptığı artışları enflasyona bağlayanların yanı sıra piyasaların fırsatçı olduğunu iddia edenlerin sayısı da oldukça fazla. Ancak marketlerde karşılaşılan bazı görüntüler vatandaşları sıkıntıdan uzaklaştırıyor.

YİNE BİR GÖRÜNÜM

Daha önce birçok kişinin başına gelen bu kez başka bir vatandaşın başına geldi. Evine peynir almak isteyen vatandaş, rafta 81,50 TL olarak gördüğü eseri sepetine koydu ve diğer malzemeleri de aldıktan sonra kasiyere gitti.

KAPI FİŞİNE BAKTIKTAN SONRA KALDI

Aldığı eserlerin parasını ödedikten sonra kapıda makbuza bakmayı ihmal etmeyen vatandaş, karşılaştığı görüntü karşısında adeta şok oldu. Çünkü 1 kilo süzme peynirin kasa fiyatı 89,50 TL oldu. Yani raf ve kasa fiyatının ortasında 8 TL fark oluştu.

HERKES FARKINDA OLDU

Olayın ardından herkesi uyaran vatandaş, fişlerin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini aksi takdirde vatandaşın cebindeki paraların bu şekilde haksız yere eriyeceğini söyledi.

DENETİMLER ARTIRILDI

Öte yandan bu ve benzeri olayların ardından Ticaret Bakanlığı ve belediyeler düğmeye bastı. Zabıta ekipleri girdikleri marketlerdeki eserleri tek tek inceleyerek raf ve kasa fiyatlarının uyumlu olup olmadığını kontrol ediyor. Kurallara uymayan marketler rekor ceza alıyor.

İşte o peynirin raf ve kasa fiyatı:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu