Haber

Down Sendromlu Milli Sporcu Emirhan Akçakoca memleketinde törenle karşılandı

İTALYA’da düzenlenen Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası’nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan milli atlet Emirhan Akçakoca, memleketi Tekirdağ’da törenle karşılandı. Akçakoca için düzenlenen konvoy turuna vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

İtalya’nın Padova kentinde düzenlenen Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası’nda milli atlet Emirhan Akçakoca, 100 metre, uzun atlama ve gülle atmadan oluşan triatlonda (3 yarış) 2 bin 298 puanla kendi dünya rekorunu kırarak, 2 bin 320 puanla altın madalyanın sahibi oldu. olmuş. Akçakoca, teknik direktörü Lokman Öksüz ile birlikte geldiği memleketi Tekirdağ’da Ekirdağ Gençlik Şampiyonası’na katıldı. Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği programla karşılandı. Akçakoca için de şehir turu yapıldı. Vatandaşlar da konvoya alkışlarla destek verdi.

‘TÜRKİYEMİZİN VE TEKİRDAĞIMIZIN GURUR DUYDU’

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Emirhan’ı 10 gün önce şampiyonaya uğurladıklarını belirterek, “Tekirdağ Ormanlı köyünün çocuğudur. Gençlik ve Spor İlinde yetişmiş bir şampiyondur. Lokman hocamızla yaklaşık 7 yıldır gurur duyduğumuz Yönetim Kulübü.” , onur duyduğumuz bir sporcudur. İtalya’ya gittiler, bize İtalya’dan 7 altın madalya getirdiler. Üstelik dünya rekorunu da kendisi kırdı ve dünya rekoru yine Emirhan Akçakoca’ya ait. Güzel bir gün, güzel bir karşılama, çok memnunuz”Mutluyuz, çok heyecanlıyız. Türkiye’nin, Trakya’nın, özellikle mavi gözlü şehrimiz Tekirdağ’ın gururu oldu. Adını duyurdu, teşekkür ediyorum. Kendisine ve Lokman hocamıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÇOK MUTLUYUM, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Avrupa Şampiyonu Emirhan Akçakoca ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Böyle bir karşılama olacağını bilmiyordum, karşılama için çok teşekkür ederim. Lokman hocam olmasaydı ben de Lokman hocama çok teşekkür ediyorum” dedi. Spor olmazdı. Ama Lokman hocam var, menajerim Ahmet var. Onlara kocaman sarılıyorum.” “Sevgilerimi gönderiyorum. Şimdi Antalya’da yapılacak yarışmaya hazırlanıyorum. Dünya Şampiyonası’nda iki altın madalya alacağıma söz veriyorum” dedi.

‘ŞEHRİMİZE YENİ REKORLARLA DÖNECEĞİZ’

Emirhan Akçakoca’nın antrenörü Lokman Öksüz, “Emirhan çok mutlu, çok heyecanlı. Biz de onun memnuniyetini ve heyecanını paylaşıyoruz. Çok keyifli bir hazırlık dönemi geçirdik. Yarışmamız için İtalya’ya gittik, hedeflediğimizi yaptık. Herşeyi yaptık. Her şey yolunda.” Planladığımız gibi gerçekleşti, çalışmaya devam edeceğiz. Gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz. “Bu yıl Mart ayında Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Bu yarışlara yaklaşık 25-30 ülke katılıyor. Amacımız Antalya’da ev sahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonası’nda yeniden yeni rekorlarla karşınıza çıkmak, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

kose-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu