Yaşam

Antik Dünyanın Yedi Harikasının Nasıl Yok Edildiğini Öğrenince Şaşıracaksınız!

Antik Dünyanın Yedi Harikası, birçok görkemli ve göz alıcı yapı içerir. Ancak bu yapılar günümüzde birden çok kez yıkılmış veya kaybolmuştur. Bugün sizlere bu muhteşem yapıların başına gelenleri anlatacağız.

Siz de Kadim Dünyanın Yedi Harikası’nın hikayelerini öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

1. Rodos Heykeli bir depremle yıkıldı.

Güneş tanrısı Helios adına yapılan heykel, yapıldıktan 60 yıl sonra depremle yıkıldı.

2. Babil’in Asma Bahçelerine ne olduğu bilinmiyor!

Bugünkü Irak civarında olduğu bilinen Babil İmparatorluğu’nda inşa edilen bu mucizevi yapının varlığı günümüzde hala tartışılmaktadır. Neden yıkıldığına dair bir bilgi bulunmayan yapının kalıntılarına halen ulaşılamadı.

3. İskenderiye Feneri de depremlerle yıkıldı.

1303 ve 1323 yıllarında meydana gelen depremler sonucu yıkıldığı tahmin edilen İskenderiye Feneri’nin kalıntıları 1994 yılında ortaya çıkarılmıştır.

4. Olympia’daki Zeus Heykeli bir yangında yok oldu.

Altın ve fildişinden yapılmış büyüleyici heykel, Phidias tarafından yapılmıştır. MÖ 425’te yıkılan heykelden ne yazık ki bir kalıntı yok. Ancak sanat dünyasındaki etkisi hala devam ediyor.

5. Halikarnas Mozolesi de büyük bir sarsıntıyla tarihe karıştı.

Halikarnas Mozolesi, Kral Mausolus’u onurlandırmak için yapılmış bir yapıdır. MS 1494 yılındaki deprem sonucu yıkılan yapının kalıntıları bugün Türkiye’de koruma altındadır.

6. Artemis Tapınağı yağma sonucu yıkıldı.

Bereket tanrıçası Artemis adına yapılan tapınak, zenginliği nedeniyle sık sık yağmalanmıştır. Nihayet MS 3. yüzyılda Gotlar tarafından yok edildi. Kalıntılarını bugün İzmir’de görmek mümkündür.

7. Bugün ayakta kalan tek yapı Büyük Giza Piramidi!

Büyük Giza Piramidi, Dünyanın hiç yok edilmeyen tek Yedi Harikasından biridir. Piramitler 3.800 yıl boyunca dünyanın en yüksek yapısıydı!

Sizin için en ilginç hikaye nedir? Yorumlara yazmayı unutmayın.

maden-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu