Ekonomi

Dökme etil alkol ithalatına ilişkin gözetim

Ticaret Bakanlığı, besin katkı maddeleri olan dökme etil alkol ve malto dekstrin türevlerinin ithalatının denetleneceğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ithalatta gözetim uygulamasına ilişkin açıklamasına göre yüzde 99 ve üzeri saflıkta dökme etil alkol 1,15$/Kg değerinde. altındaBirim gümrük kıymeti olanlar ile birim gümrük kıymeti 1,25 ABD Doları/Kg’ın altında olan malto dekstrin türevlerinin ithalatı, İthalat Genel Müdürlüğü’nce düzenlenecek gözetim belgesi ile yapılabilir.

Aynı gazetede, Bosna Hersek menşeli “sentetik filament iplikten mamul dokuma kumaşlar” ile “sentetik veya sentetik filament iplikten dokunmuş dokuma kumaşlara” anti-damping tedbirlerinin uygulandığı gerekçesiyle yerli firmalar tarafından yapılan başvuru sonucunda, Kuzey Makedonya ve birçok Avrupa Birliği ülkesinden menşeli suni kesikli elyaflar, İthalatta Haksız Rekabetin Değeri Konseyi tarafından etkisiz hale getirildi. İki ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin açıklama da yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu