Haber

Yeşil Sol Parti, binlerce kişinin katılımıyla Hakkari’de seçim bürosu açtı.

Mimar Kaya

HAKKARI –Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine bir ay kala Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim irtibat bürolarını açmaya devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Parti Meclis Üyesi Abdullah Zeydan, Yeşiller Sol Parti Hakkari Milletvekili Adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın, Onur Düşünmez, HDP ve Yeşiller Sol Parti il ​​ve ilçe teşkilatları seçim irtibat teşkilatının açılışına katıldı Hakkari’de ofisi var. .

Partililerin yanı sıra binlerce kişi seçim bürosunun açılışında sahaları doldurdu. Günler öncesinden hazırlanan açılış öncesi seçim bürosunun bulunduğu alan Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi.

Açılış öncesi Özgürlük Meydanı’nda binlerce kişi sloganlar ve çanlar eşliğinde adaylarını coşkulu bir şekilde karşıladı. Burada halkı selamlayan adaylar, ardından yüzlerce araçlık konvoylarla şehir merkezine doğru yola çıktı.

Konvoy, çarşı merkezine yakın AHS iş merkezi önünde danslar, sloganlar, davullar ve zurnalarla karşılandı. Seçim bürosu adayları ve HDP Milletvekili Sait Dede tarafından kurdele kesilerek açıldı.

DEDE: TEK OYUN FAŞİST HÜKÜMETE GİTMEMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin anılmasının ardından adaylar tanıtıldı ve katılanların isimleri okundu.

Açılışta bir konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, “Bugünden itibaren her yeri gezecekler, Hakkari’den bir maç bile faşist AKP iktidarına gitmesin diye büyük bir mücadele yürütecekler. .”

Dede, “Biz Hakkari halkı olarak yüzde 90’ın üzerinde Yeşil Sol’a oy vererek Türkiye’de rekor kıracağız. Üç adayımız da size emanet.”

BRIGHT: BARIŞIN ANLAMINI ÇOK DOĞRU BİLİYORUZ

Adaylardan Vezir Parlak, 14 Mayıs’ta tek ses olarak çıkacaklarını belirterek, “Hakkari halkının ne kadar vatansever bir kitleye sahip olduğunu göstereceklerini” söyledi.

Bright, “En kirli savaş politikalarının yürütüldüğü şehirlerden biri Hakkari. Dolayısıyla biz barışın anlamını çok iyi biliyoruz. Barışa giden yolda İmralı tecridinin kaldırılması ve kırılması gerekiyor. Türkiye’den tek talebimiz bu. 4 parça Kürdistan halkımız kim var kim yok, Rûbarok, Gever ve Şemzînan’da sandık başına gidip Yeşil Sol Parti’ye oy vermesini talep ediyor.”

BARTIN: ÇABAMIZLA GÜÇLÜ DURARAK BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ

“14 Mayıs’ta Hakkari’de seslerini yükseltmeyecekler, Roboski katliamı, doğa ve depremzedelerin hesabını verecekler” diyen adaylardan Öznur Bartın, “Biz halkımızın sesi olacağız” dedi. Halkın ve kirli savaş politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepimize hayırlı olsun, başaran ve kazanan biz olacağız” dedi.

DÜŞÜNMEYİN: HAKKARI 14 MAYIS’TA ÖZGÜRLÜĞE TANIK OLACAK

Kobanê hareketleriyle ilgili açılan davada HDP’nin eski eş genel başkanları ve parti liderlerinin halkı için yaptıklarından dolayı yargılandıklarını söyleyen adaylardan Onur Düşünmez, “Tüm siyasi tutsaklarımızı seçimle serbest bırakacağız” dedi. Bu seçimlerde 100 milletvekili çıkaracak ve AKP’yi sandığa gömecek. 14 Mayıs’ta tüm tutukluların ve halkların özgürlüğünü sağlayacak ve Hakkari meydanları bu özgürlüğe şahitlik edecek” dedi.

ZEYDAN: TECRİTLERİ KALDIRIN, HUZURUN YOLLARINI AÇIN

Eski HDP Hakkari Milletvekili ve HDP Parti Meclis Üyesi Abdullah Zeydan, Hakkari’de 3 genç aday olduğunu belirterek, Hakkari halkına yakışır bir görev yapacaklarını söyledi.

Zeydan, “Colemêrg halkının daha önceki süreçlerde olduğu gibi bu sefer de adaylarına ve değerlerine sahip çıkacağını biliyoruz. Zindanda hayatını kaybeden tüm arkadaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Bunlardan biri de hasta tutsakları zindanlara salmayan Hakkarili Ramazan Turan’dı.”

Zeydan, “Sayın Abdullah Öcalan’a 2 yıldır tecrit uygulanıyor. Bu tecrit anayasaya aykırı” dedi. 2015 sürecini yaşadık. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın, barışın önünü açın” dedi.

Konuşmaların ardından teyzelerin seçim bürosunun açılışı ile sona erdi.

kurucasilehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu