İçerik

Spotify’ın amatör şarkıcıları isyan ettirecek bir düzenleme yapacağı söyleniyor: “Robin Hood tersine”

Dünyanın en tanınmış müzik platformlarından biri olan Spotify. Dünya Çapında Müzik İşi Buna göre önümüzdeki yılın başlarında telif haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yapacak. Bu düzenlemelerin en çok bilinmeyen sanatçıları etkileyeceği ve tartışmalara yol açacağı görülüyor.

Habere göre Spotify Üç ana değişikliğe odaklanıyor. Bu değişikliklerden ikisi genel olarak içerik oluşturucuların platformdaki sistemleri kötüye kullanmasını engellemeyi amaçlıyor. Üçüncü değişiklik telif haklarını düzenlemektedir.

Bilinmeyen isimlerden elde edilen gelirler de büyük isimlere gidecek

Spotify’ın önerdiği ilk değişiklik: şüpheli faaliyetlerde bulunan içerik oluşturucular ceza öngörmektedir. Botları, tıklama çiftliklerini veya taklitçileri kullanan bu kişi ve kurumlar ciddi bir sorun haline geldi. Spotify nihayet bu alanda bir adım atacak.

İkinci değişiklik ise arka plandaki ses içeriklerinin minimum oyun süresi odaklanacak. Telif hakkı kazanmak amacıyla yağmur sesi, fırtına sesi, şömine sesi gibi beyaz gürültü içeriklerini dinlemek için gereken süre artırılacak. Mevcut sistemde beyaz gürültü, 30 saniye dinlenildiğinde telif ücreti almaya hak kazanıyor. Bu durumu istismar eden bazı kişiler, süresi 31 saniyeye indirilen eserler yüklemektedir.

Spotify ise tam tersine Robin Hood olduğu için eleştirildi.

Üçüncü tartışmalı özellik ise bir modülün telif hakkıyla korunabilmesi için en azından Yılda 200 gezi Dinlenmesi gerekiyor. Bu durumda bu sanatkarlara ödenecek ücret sadece 5 kuruştur. Pek çok müzik bu sayıda yayına ulaşamıyor. İşin daha tartışmalı kısmı ise bu sanatçılara ödenmeyen telif ücretlerinin ne olacağı gibi görünüyor. Spotify bu telif ücretlerini bir havuzda topladı ve ardından havuzdan para almaya hak kazandı. tanınmış sanatçılaradağıtacak.

Spotify henüz bu değişiklikleri doğrulayan bir açıklama yayınlamadı. yapmıyorken Ödeme limitinin daha düşük olması sanatçıları farklı platformlara yönlendirebilir. Bazı müzik eleştirmenleri Spotify’ın yeni modelini ters Robin Hood olarak nitelendirdi. Öte yandan YouTube gibi platformlar da içerik üreticilerinin ödeme almaya hak kazanmaları için belirli şartları yerine getirmelerini zorunlu kılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu