Haber

Sahra Hastaneleri Hakkında Tüm Detaylar: Deprem Bölgesinde Kurulan Sahra Hastanelerini Nerede ve Kimler Kurdu?

Kahramanmaraş’ta Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm ülkeyi derinden etkiledi. 4. derece acil durum ilan edilen depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Uluslararası yardım talebimiz birçok ülkeden duyuldu. Yardım çağrımıza sessiz kalmayan ülkeler, yardım grupları, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri gönderdi. Depremin ardından DSÖ 3. seviye acil durum ilan etti ve tüm kaynaklarını seferber etti. Bölgede birçok sahra hastanesi kuruldu. İşte sahra hastaneleri hakkında merak edilenler…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm ülkeyi derinden etkiledi. Depremin 5. gününde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Toplam 10 ilde hissedilen vahim deprem büyük yıkıma neden oldu. Maalesef binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı. Enkazdan en ufak bir ses çıkması için herkes seferber oldu.

4. ‘Seviye acil durum’ ilan edilen depremin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Enkazdan çıkarılan ve depremden etkilenenlerin tedavisi sürüyor.

Depremden etkilenen 10 ilde 77 sahra hastanesi kurulduğunu Sağlık Bakanı açıkladı.

Sahra hastanesi, sarsıntı gibi afetlerde yaralanan hastaların daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmeden önce tedavi edildiği taşınabilir bir sağlık birimidir. Sahra hastanelerinde öncelikle hastaların acil müdahaleleri ve muayeneleri yapılmaktadır. Ardından deprem bölgesine yakın olan Mersin, Kayseri, Konya gibi illere hastalar sevk ediliyor.

Birçok ülkeden yardım elleri deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor. Ülkelerden arama kurtarma ekipleri zamana karşı yarışıyor.

Diğer ülkelerden gelen ekipler de çok sayıda vatandaşımızın enkazdan kurtarılmasına yardımcı oldu. Ayrıca gerekli bölgelere temel ihtiyaç yardımları gönderilmektedir. Dünyanın birçok yerinden gelen ekipler de bölgede sahra hastaneleri kurmaya ve hastaları tedavi etmeye başladı. Peki deprem bölgesinde hangi ülkeler sahra hastanesi kurdu?

İspanya deprem bölgesinde sahra hastanesi kuran ülkelerden biri oldu. İspanyol sahra hastanesinin Hatay’da kurulduğu bilinmektedir.

İspanya, gönderdiği yardımlara ek olarak donanımlı bir sahra hastanesi kuracağını duyurdu. Hatay’da kurulması planlanan sahra hastanesinin günde 150 ila 200 hastaya bakması planlanıyor. Aynı zamanda 20 kişilik yatak kapasitesine ve işletme imkanına sahiptir. Sahra hastanesi ekipmanlarıyla birlikte bölgeye toplam 84 sağlık çalışanı sevk edildi.

İsrail’in gönderdiği ekip, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta sahra hastanesi kurdu.

İsrail’in bölgeye yüzlerce ton ekipman, arama kurtarma uzmanları, sağlık görevlileri ve doktorlar gönderdiği biliniyor. İsrail arama kurtarma ekibi, sahada yaklaşık 420 kişiden oluşuyor. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı enkaz altından kurtardıkları biliniyor.

Deprem bölgesinde sahra hastanesi kuran ülkelerden biri de Özbekistan. Bölgede kurulan sahra hastanesi dokuz farklı birimden oluşmaktadır.

Özbekistan, deprem bölgesine sahra hastanesi kurulması için gerekli tıbbi malzemeleri gönderdiğini açıkladı. Sahra hastanesinin 9 farklı birimden oluşması ve 50 sağlık personeli ile hizmet vermesi bekleniyor. Özbekistan da deprem bölgesine yardım malzemeleriyle takviye yaptı. Ayrıca arama kurtarma ekipleri de bölgede yardımlarını sürdürüyor.

Polonya, deprem bölgesinde sahra hastanesi kuran ülkeler arasında yer aldı. Polonya’nın kurduğu sahra hastanesi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunuyor.

Polonya, deprem bölgesine önce arama kurtarma ekipleri gönderdi. Daha sonra doktorlar ve hemşireler gönderilen ekiple birlikte sahra hastanesine sevk edildi.

Rusya’nın kurduğu sahra hastanesi, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta hizmet vermeye başladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın gönderdiği sağlık ekiplerince sahra hastanesi kuruldu ve hastane hizmet vermeye başladı. Hastanede 40’tan fazla doktor bulunuyor. Sahra hastanesinde tedavi ve cerrahi üniteler bulunmaktadır. Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği sahra hastanesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu: ‘Kahramanmaraş’ta afet bölgesinde kurulan Rusya Acil Durumlar Bakanlığına ait sahra hastanesi tam kapasite çalışmaya başladı. 40’tan fazla doktor nitelikli tıbbi yardım sunmaktadır. Tedavi, cerrahi ve canlandırma üniteleri ilk hastalarını kabul etmektedir. Hastane 7/24 hizmet verecek.’

İngiltere ayrıca sahra hastanesi ekipmanı, yardım malzemeleri ve sağlık görevlileri taşıyan bir nakliye uçağı gönderdi.

İngiltere’nin gönderdiği ekipmanların ortasında portatif ağır bakım ünitesi de bulunuyor. Bu sayede sahra hastanesi bölgedeki kritik müdahaleler için kullanılabilir.

haber-seydiler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu