Haber

MEB raporu: Her 10 asansörden 7’si riskli

Aydın’ın Işıklı ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Milli Eğitim Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Dairesi Başkanlığı’nın eğitim kurumlarındaki asansörlere ilişkin hazırladığı rapora göre, eğitim kurumlarındaki asansörlerin yüzde 71’i yüksek veya hafif risk taşıyor.

BirGün’den Mustafa Bildircin haberlereMilli Eğitim Bakanlığı raporuna göre, insan veya yük asansörü sistemine sahip eğitim kurumu sayısının 2023 yılına kadar 12 bin 43 olacağı belirtildi.

Eğitim kurumlarındaki 12 bin 43 asansörün 3 bin 355’inde asansörün çok tehlikeli olduğunu belirten kırmızı etiket bulunduğu bildirildi. Türkiye genelinde eğitim kurumlarında toplam 5 bin 223 asansörün “Hafif riskli” anlamına gelen mavi etiketle işaretlendiği kaydedildi.

Buna göre eğitim kurumlarındaki asansörlerin yüzde 71’inin yüksek veya hafif risk taşıdığı öğrenildi. Raporda, kullanım açısından risk oluşturmayan ve yeşil etikete sahip eğitim kurumu asansörlerinin sayısı ise sadece 3 bin 884 olarak belirtiliyor.

Raporda, okul ve eğitim kurumlarındaki yolcu veya yük asansör sistemlerinin 2020 yılı itibarıyla gerçekleştirilen periyodik bakımlarına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Eğitim kurumlarında 2020 yılında 2 bin 995 olan kırmızı etiketli asansör sayısı, 2021 ve 2022 yıllarında sırasıyla 3 bin 122 ve 3 bin 355’e yükseldi. (HABER MERKEZİ)

haber-taskent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu