Haber

Kuzey Kore İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, ABD’nin Kuzey Kore İnsan Hakları Özel Temsilcisi Julie Turner’ı eleştiriyor

Kuzey Kore İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, ABD’nin Kuzey Kore İnsan Hakları Özel Temsilcisi Julie Turner’ı “ABD’nin kökleşmiş kötü alışkanlığını bünyesinde barındıran bir insan hakları istismarcısı” olarak tanımladı.

Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’na (KCNA) göre, Kuzey Kore İnsan Hakları Araştırmaları Derneği sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kuzey Kore’deki İnsan Hakları Özel Temsilcisi Turner’ın “kökeni belirsiz ve belirsiz” olduğunu söyledi. milliyet”.

Sözcü, Turner’ın Kuzey Kore’ye “hakaretler” savurarak ün kazandığını öne sürdü.

Sözcü, Kuzey Kore ile ilgili telaffuzu “dırdır”dan ibaret olan Turner’ın insan hakları kavramından dahi habersiz olduğunu belirterek, özel elçiyi “ABD’nin kökleşmiş kötü alışkanlığını bünyesinde barındıran bir insan hakları istismarcısı” olarak nitelendirdi. Egemen bir devletin iç işlerine karışmaktan hoşlanır”.

Sözcü, “Böylesine berbat bir hanımın ABD Dışişleri Bakanlığı’nın insan hakları temsilcisi olarak atanması, ABD yönetiminin Kuzey Kore’ye ne kadar düşman olduğunu gösteriyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Turner’ın 16 yıldır Dışişleri Bakanlığı’nda insan hakları sorunlarıyla uğraştığını ve kendisi tarafından birçok ülkenin karalandığına dikkati çeken sözcü, Turner’ın “insan hakları komplolarının günah keçisi olarak seçildiğini” bilmesi gerektiğini kaydetti. Washington yönetimi.

Sözcü, ABD yönetimlerinin daha önce Kuzey Kore’ye karşı “insan hakları kartını” kullandığını ancak sonunda daha büyük bir yenilgiye uğramaktan başka çarelerinin kalmadığını iddia etti.

Sözcü, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik “düşmanca” askeri eylemlerini azami düzeye çıkardığına dikkat çekerek, “Bu gerçek, ABD’yi bir kez daha, her zamankinden daha güçlü ve daha vahşi bir karşı saldırı ile Kuzey Kore’ye unutulmaz yüksek bir bedel ödemeye sevk ediyor. . zorlayıcı.” sözünü kullandı.

arakli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu