Haber

Kütahya Belediyesi Bosna Hersek’in Zivinice Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bosna Hersek Federasyonu Tuzla Kantonu Zivinice Belediyesi ile Kütahya Belediyesi’nin kardeş şehir olma protokolünü imzaladı.

Kütahya’nın ve ülkemizin adını ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla duyurmaya devam eden Kütahya Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Bosna Hersek Federasyonu Tuzla Kantonu Zivinice Belediyesi ile Kütahya Belediyesi’nin kardeş şehir olmasını sağlayan protokolü Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Zivinice Belediye Başkanı Began Muhic imzaladı.

Protokolün imzalanmasının ardından Belediye Başkanı Prof. Alim Işık, “Bosna Hersek’teki kardeş belediyemizin değerli belediye başkanını ve değerli heyetini şehrimizde ağırlıyoruz. Öncelikle değerli lidere ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İmza attık. İki Belediyemiz Arasında Kardeş Şehir ve Doğru Niyet Protokolü imzalayarak iki belediyemiz kardeş olmak ve iki şehrin insanlarını birbirine entegre etmek, birlikte çalışarak kent sakinleri arasındaki kültürel, sosyal, sportif, ekonomik, ticari ve siyasi işbirliğimizi arttırmaktır. İki belediyenin kardeş olduktan sonra ortak projeler yürütmesi ve gelecekte Avrupa Birliği fonları başta olmak üzere birçok uluslararası fondan faydalanmak amacıyla iş adamlarını bir araya getirerek şehirlerarası ve ticari kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla bu protokolü imzaladık. uluslararası ticaret.İki şehrimizin yetkili heyetlerinin onayından sonra kardeşlik sürecimizi resmen başlatacağız.Bu çalışma resmi olarak onaylandığında her iki ülkedeki şehirlerimizi gelecek nesillere tanıtacak çok değerli bir varlık olacak. İnşallah birlikte kalıcı eserler yaratacağız. Bu ziyaretten dolayı liderimize ve heyetine bir kez daha teşekkür ediyorum. “Kütahyalı hemşerilerimizin saygı, sevgi ve iyi niyet dileklerini sizlere iletiyorum” dedi.

Zivinice Belediye Başkanı Başan Muhic, Kütahya’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başladı ve şöyle konuştu: “Türkiye ile ortak tarihi ve kültürel geçmişimiz nedeniyle Türkiye’yi asla ayrı ayrı değerlendirmiyoruz, millet olarak değerlendiriyoruz. Kütahya’ya geldiğimizde. , kendimizi evimizdeymiş gibi hissettik, hem de çok.” Sıcak bir şekilde karşılandık. Bu vesileyle her iki belediyenin de kardeş şehir olarak kalkınmasını sağlayacak projelere imza atmak istiyoruz. İki belediye olarak Avrupa Birliği projelerine yük vererek çalışmalarımızı yürüteceğiz. İmzalanan protokol için Belediye Başkanımız Alim Işık ve değerli ekibine, bizi ağırlayan Kütahya’ya ise “Çok teşekkür ederiz” dedi. – KÜTAHYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu