Haber

Ironman Yeni Zelanda Triatlonunda 2.000’den Fazla Sporcu Yarıştı

Yeni Zelanda’nın Taupo Gölü ve çevresinde düzenlenen iki demir adam triatlon yarışına 40 ülke ve bölgeden 2.000’den fazla sporcu katıldı. Avustralasya’nın en büyük tatlı su gölündeki etkinliğin ikisi de Cumartesi günü yapıldı.

Ironman Yeni Zelanda triatlonunda sporcular yarışmaya Taupo Gölü kıyısında 3,8 kilometre yüzerek başlar, ardından Taupo’yu çevreleyen kırsal alanda 180 kilometre bisiklet sürer ve göl kıyısında 42,2 kilometre koşar. Yarı Ironman Yeni Zelanda yarışında sporcular 1,9 km yüzüyor, 90 km bisiklet sürüyor ve 21,1 km koşuyor.

Yarışmaya Yeni Zelanda’nın Auckland kentinden katılan Dan Plews erkekler yaş grubunda 8 saat 50 dakika 12 saniye ile birinci olurken, Avustralya’nın Melbourne kentinden Vanessa Murray bayanlarda 9 saat 41 dakika 10 saniye ile birinci oldu.

Yarı Ironman yarışında erkeklerde 3 saat 49 dakika 18 saniyelik derecesiyle Yeni Zelandalı Jack Moody, kadınlarda 4 saat 21 dakika 9 saniyelik derecesiyle İsveçli Anna Bergsten altın madalyanın sahibi oldu.

Genellikle Mart ayında düzenlenen ancak bu yıl Covid kısıtlamaları nedeniyle Aralık ayına ertelenen Ironman New Zealand, 2020 yılından bu yana ilk kez uluslararası sporcuları etkinliğe davet etti. Avustralya, Çin, Kanada dahil 40’tan fazla ülke ve bölgeden sporcu, Almanya, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Güney Afrika, etkinliğe katılmak için Yeni Zelanda’ya gitti.

İlk ironman eleme etkinliği olan Ironman New Zealand, Ironman Canada’nın Kona için resmi bir eleme etkinliği haline gelmesinden bir yıl önce, 1985’te dünya şampiyonası için hak kazanmaya başladı. Yarış 1998 yılına kadar Auckland’da yapıldı ve ardından halen düzenlendiği Taupo’ya taşındı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Taupo’dan bildirdi. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu