Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye havacılık sektöründe işaret edilen ülkeler arasında yer alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye havacılık sektöründe işaret edilen ülkeler arasında yer alıyor”

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15-20 yıl öncesine kadar havacılık alanında sınırlı bir mevcudiyete sahip olan Türkiye, bugün bu sektörde öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Elbette bu başarı öyküsünü yazmanın yanında bayrak taşıyıcımız THY de var. ve yöneticileri çok önemli katkılarda bulundular.” .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları Yöneticiler Zirvesi’ne video mesaj gönderdi.

Zirvenin havacılık sektörü ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, dünyanın 3 yıldır koronavirüs salgınıyla başlayan ve ardından bölgede sıcak çatışmalarla devam eden sancılı bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Havacılık sektörünün bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin salgının sağlık boyutunda yakaladığı başarının hava ulaşımı ve ulaşım tarafında da yakalandığını kaydetti.

Türk Hava Yolları’nın salgın döneminde aldığı zamanında aldığı önlemler ve yenilikçi uygulamaları sayesinde krizi en az hasarla atlattığını ifade eden Erdoğan, “2021 yılı, yaralarımızı sardığımız bir yıl olarak tarihe geçerken, 2022 yılı da yaralarımızı sardığımız bir yıl oldu. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere havacılıkta rekorlar kırdığımızı belirten “Ülkemizin havalimanlarından özellikle ülkemiz havalimanlarından kalkan yolcu sayısı bunları açıkça gösteriyor. Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, 2022 yılında Avrupa yolcu trafiği sıralamasında birinci sırada yer aldı. Avrupa’nın en işlek havalimanı olan İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi havalimanı seçildi” dedi.

Uluslararası basında ve sosyal medya kanallarında hemen hemen her gün İstanbul Havalimanları ile ilgili hayret verici bir habere rastlamanın mümkün olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Sadece İstanbul Havalimanı değil, 26’dan 57’ye çıkardığımız havalimanlarımızın her biri konforu, teknolojisi, mimarisi ve diğer imkanlarıyla ziyaretçilerini etkiliyor. 15-20 yıl öncesine kadar havacılıkta sınırlı bir varlığı olan Türkiye , bugün bu sektörde öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Elbette bu başarı öyküsünün yazılmasının yanı sıra bayrak taşıyıcımız THY ve yöneticilerinin de çok değerli katkıları oldu.”

THY’nin havacılık sektöründe önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Erdoğan, “Son 20 yılda havayolunu halkın tercihi haline getirdiğimizde 5 kıtada 129 ülkeye kanat açtınız ve en pahalısı oldunuz. THY’mizi dünyanın en değerli 10 hava yolu şirketi arasına sokmak hepimiz için büyük bir onur.İnsanımıza umut vermek yerine, milletimizin birçok hayalini birlikte çalışarak gerçekleştirdiniz. karamsarlığa sevk eden musibetlere aldırış etmeden azim ve samimiyetle. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında Türk Hava Yolları’nın 90. kuruluş yılını kutlayacağız. Tempomuzu artırarak çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Türkiye’yi ve Türk milletini dünyanın her yerinde temsil eden kardeşlerimden bu hassasiyetlerle çalışmalarınızı yürütmelerini bekliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu