Haber

CHP yöneticileri ‘SaBıKa Holding’ broşürü davasında 6 yıla kadar hapisle yargılandı.

SİNEM NAZLI DEMİR

Aralarında CHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticilerinin de bulunduğu 10 sanığın “SaBıKa Holding” isimli broşürü dağıtmaktan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada mahkeme, sanığın cebren tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 17 Kasım’a kadar duruşma.

Aralarında CHP Kadıköy Kaymakamı Süleyman İşler ve CHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticilerinin de bulunduğu 10 sanık, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla “” isimli broşürü dağıttıkları gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan SaBıKa Holding”. Davalarının üçüncü duruşması bugün görüldü.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosya, katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Seçkin Aybar, Cem Özçelik, Cem Aydın, Hayran Fil, Oğuz Kemal Yakar ve tarafların avukatları katıldı.

“EYLEMİMİN SUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Sanık Seçkin Aybar, savunmasında CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla bildiri dağıttığını ve bunun suç olmadığını söyledi. Aybar, “CHP İstanbul Beşiktaş İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. İddianamede bahsi geçen broşürleri genel merkezin talimatı doğrultusunda dağıttım. Ana muhalefet partisi üyesi ve yöneticisi olarak; Serbest siyaset yapma hakkım olduğunu düşünüyorum. Hükümeti eleştirme etkinliği kapsamında broşürler dağıttım. “Yaptığım eylemin bir hata olduğunu düşünmüyorum. Broşürdeki kelimelerin aşağılayıcı veya suç unsuru içerdiğini düşünmüyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

“BROŞÜRLER GENEL MÜDÜRLÜK TALİMATLARIYLA DAĞITILMAKTADIR”

CHP İstanbul Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapan sanık Cem Özçelik, “Genel merkezin gönderdiği broşürler yine genel merkezin talimatıyla dağıtıldı. Broşürlerde suç unsuru olduğunu düşünmüyorum. dağıtıldı” diyerek beraatini istedi.

Tüm sanıkların avukatlığını üstlenen İsmail Emre Telci, “Sanıkların savunmalarına biz katılıyoruz. Önümüzdeki celsede detaylı açıklama yapacağız” dedi.

MAHKEME ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanık CHP Gençlik Kolları Şişli İlçe Başkanı Burak Aluçlu’nun zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 17 Kasım’a erteledi.

ETKİNLİK TARİHİ

Sezgin Baran Korkmaz ve holdingi hakkında bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” adlı broşürün CHP Genel Merkezi tarafından Ekim 2021’de hazırlanıp dağıtılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Aralarında CHP’li İstanbul il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 sanığın “cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” kabahatlerinden 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu