Yaşam

Beyoğlu Sineması’nın bu ayki konuğu Macaristan

Beyoğlu Sineması özel seçki ve içeriklerini izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Yerde ise “Ayın Yönetmeni”, “Ülke Sineması”, “Ayın Teması”, “Altyazılı”, “Meraklılarına Sinema Sohbetleri”, “Salı Belgeselleri”, “Kış Filmleri”, “Çocuk Matinesi”, ” Sinema Seminerleri”, “Yakın Çekim” “Dönemden Bağımsız Türk Sineması”, “Kısa Film Seçkisi ve Öğrenci Filmleri Seçkisi” konseptleri Şubat ayında izleyiciyle buluşacak.

AYIN YÖNETMENİ ÖMER KAVUR

Yönetmen Ömer Kavur’un “Gece Yolculuğu”, “Yusuf ile Kenan”, “Saklı Yüz” ve “Anayurt Oteli” filmleri bu ay SİYAD iş birliğiyle “Ayın Yönetmeni” serisinde gösterilecek.

Gece Yolculuğu

AYIN TEMASI: EDEBİYAT UYARLAMALARI

Film Yönetmenleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Ayın Teması”nda Türk Sinemasında Edebi Uyarlamalar izlenecek ve ardından röportajlar yapılacak. Moderatörlüğünü Görkem Yeltan’ın yönetmen Mehmet Güreli’nin katılımıyla yaptığı “Dört Köşeli Üçgen” filmi, moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği, yönetmen Çiğdem Vitrinel ve yazar İlhami Algöl’ün katılımıyla “Ama Müzeyyen Bu Derin Tutku” filmi, moderatörlüğünü yaptığı “Sis ve Gece” filmi yönetmen Turgut Yasalar ve yazar Ahmet Ümit’in katılımıyla, moderatörlüğünde Eren Danışman’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Ama Müzeyyen Bu Derin Bir Tutkudur

MERAKLILAR İÇİN SİNEMA KONUŞUYOR

TÜRSAV iş birliğinde gerçekleştirilecek Meraklılarına Yönelik Sinema Sohbetleri’nde, Hülya Tanrıöver ile ‘Türkiye’de Kadın Sineması’, Ece Vitrinel ile ‘Festival Filmleri/Gişe Filmleri Ayrımına İlişkin Tartışmalar’, ‘Sinemada Yeni Girişimler: Bir Dijital Platformlara Bakış” Şehnaz Uğur, Aydın ile Çam ile “Nerede O Eski Sinemalar: Film İzleme Mekanları ve Ortamlarındaki Değişim” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. “Salı Belgeselleri”nde; Hayriye Savaşçıoğlu’nun “Yüz Yıldır Açılmayan Mektuplar”, Kerem Soyyılmaz’ın “Rodakis Ararken”, Sevinç Yeşiltaş’ın “Bilge Ana Mevlüde Genç” ve Müjgan Yıldırım’ın “Gölgenin Rotası” belgeselleri Şubat ayında izlenebilecek.

ÇOCUK MATİNESİ

Bu ay Çocuk Matinesi’nde “Tatlı Diş Perim”, “Elemental: Doğanın Güçleri”, “DC Süper Evcil Hayvanlar Takımı” ve “Robot Ron: Bir Sorun Var” filmleri genç izleyicilerle buluşacak.

DC Süper Evcil Hayvanlar Ekibi

KIŞ FİLMLERİ

Kültür AŞ’nin hazırladığı “Kış Filmleri” programında Reha Erdem’in “Kosmos”, Ingmar Bergman’ın “Kış Işığı” ve Ruben Östlund’un “Turist” filmleri gösterilecek. “Kış Filmleri” serisinde gösterilecek kısa filmler ise “Aforoz”, “Beder”, “Dış Hatlar”, “Kömür” ve “Rut”.

Turist

SON BAĞIMSIZ TÜRK SİNEMASI

Şubat ayının yeni programlarından biri olan ve SEYAP işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Son Dönem Bağımsız Türk Sineması”nda sinema gösterimleri ve söyleşiler yer alacak. Program kapsamında Ali Vatansever’in “Saf”, Tunç Şahin’in “Karışık Kaset”, Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha” ve Ceylan Özgün Özçelik’in “Hapishaneden 15+ Mektup” adlı filmleri izlenebilecek.

Karışık kaset

Şubat ayının bir diğer yeni programı da “Kısa Film Seçkisi ve Öğrenci Filmleri Seçkisi”. “Kısa Film Seçkisi”nde “Koyun”, “Suriye Kozmonotu” ve “Kadıköy’ün En Uygun Falcısı” filmleri gösterilirken, “Öğrenci Filmleri Seçkisi”, “Sonsuza Kadar Birlikte”, “Histeri”, “Kimsin?” Sen”, “Tempus””, “Ispanak”, “En Uzun Dakika”, “Dostluğun Son Günü”, “Yüz Yüze” ve “Okumadan Akşamlar” sinemaseverleri bekliyor.

ÜLKE SİNEMASI: MACARİSTAN

“Ülke Sineması”nın Şubat ayı konuğu Macaristan. Türk-Macar Yılı kapsamında Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle “Ülke Sineması: Macaristan” programında; “Macarlar”, “Beyaz Kısrağın Oğlu”, “Kızıllar ve Beyazlar”, “Çocuklarımın Günlüğü” ve “Benim XX. Benim Yüzyılım filmleri izlenebilir.

Benim XX’im. benim yüzyılım

SİNEMA SEMİNERLERİ

Altyazı Sinema Derneği işbirliğiyle Beyoğlu Sineması’nda her Şubat ayında Pazar günü “Sinema Seminerleri” başlıyor. Bu ayın bahis başlıkları “Engin Ertan’la Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış”, “Ayça Çiftçi ile Sinema Dili”, “Aslı Ildır ile Kadın Sineması” ve “Fırat Yücel ile Karşı Sineması”.

Altyazı grubunun hazırladığı bir diğer program ise “Altyazı Seçimi”dir. Altyazı editörlerinin hem güncel yapımlardan hem de sinema tarihine değerli iz bırakmış eserlerden seçilmiş filmlerle izleyiciyle buluşacağı dizide, gösterimlerin ardından yapılacak söyleşilerde sinemanın detaylı analizi yapılacak. . Gösterimlerden ilki, Cannes’dan Altın Palmiye ile dönen, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplam 5 Oscar’a aday gösterilen Justine Triet’nin “Bir Düşüşün Anatomisi” (Bir Düşüşün Anatomisi) filmi. Altyazı’nın geleneksel yıl sonu listelerinde “2023’ün En İyi Filmi” seçilen “Bir Düşüşün Anatomisi”, 18 Şubat Pazar günü saat 17.30’da Beyoğlu Sineması’nda olacak. Filmin ardından Ekrem Buğra Büte moderatörlüğünde, Ayça Çiftçi ve Hakan Bıçakcı’nın katılımıyla gerçekleşecek söyleşiye tüm sinemaseverler davetli.

YAŞAR KEMAL’İN ANISINA

Beyoğlu Sineması, Yaşar Kemal’in ölümünün dokuzuncu yılında usta yazarı anıyor. 28 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’te “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeselinin gösteriminin ardından Feride Çetin moderatörlüğünde yönetmen Aydın Orak’ın katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek.

Yaşar Kemal Efsanesi

Beyoğlu Sineması etkinliklerine ücretsiz biletler İstanbul Seni uygulaması üzerinden alınabiliyor. Sinemanın tüm etkinlik programlarına Beyoğlu Sineması sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul üzerinden ulaşılabilmektedir.

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

artova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu