Ekonomi

Aker ASA’nın NAV’ı 2023’ün üçüncü çeyreğinde %12,1 arttı, 2024’ten itibaren üç ayda bir temettü planlıyor

Norveç merkezli Aker ASA şirketi, 2. çeyrek sonunda 57,2 milyar NOK (6,4 milyar $) olan Net Aktif Değerinin (NAV), 2023 yılının 3. çeyreğinde %12,1 artışla 64,1 milyar NOK’a (7,2 $) yükseldiğini açıkladı. milyar ABD Doları) rapor edildi. Şirket ayrıca 4. çeyrekte hisse başına 15,0 NOK tutarında ek nakit temettü dağıtımını onayladı ve bu da hisse başına toplam 30,0 NOK tutarında yıllık temettü elde edilmesini sağladı.

Aker, önemli bir stratejik değişimle AMSC’nin Jones Act Filosunu üçüncü çeyrekte sattı ve ardından 170 milyon dolarlık temettü ödemesi yaptı. Satışın ardından Aker Solutions, OneSubsea JV sürecini kapatarak tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Aker’den Eriksen, OneSubsea’nin potansiyel olarak dünya çapında lider denizaltı şirketi haline geleceğini düşünüyor.

Ayrıca Aker, Solstad Offshore, AMSC ve Solstad’ın teminatlı alacaklıları Solstad için kapsamlı bir yeniden finansman üzerinde anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın, minimum finansal risk ve yüksek kaliteli gemilerden oluşan bir filo ile güçlü bir endüstriyel platform yaratması bekleniyor. Anlaşma aynı zamanda 4 milyar NOK’luk yeni özsermaye de dahil olmak üzere daha sağlıklı bir bilançoya yol açacak.

Aker, üst taraftaki temettülerini daha da çeşitlendirmek için 2024’ten itibaren üç ayda bir temettü ödemelerine başlamayı planladığını duyurdu. Atle Kigen ve Fredrik Berge sırasıyla medya ve yatırımcıların ilgisine ilişkin sunum sonrası sorular için iletişim noktaları olarak belirlendi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

camelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu