Oyunlar

Açık Hava Yaz Oyunları’nda 76. Yıl Heyecanı

İBB Şehir Tiyatroları haziran ayında en keyifli oyunlarını sahneleyerek seyircisine unutulmaz anlar yaşattı. Kapalı gişelerin ardından Ağustos ayında yeni oyunlarla Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde seyircimizle buluşuyoruz. Açık Hava Yaz Oyunları’nın 76. yılında adından söz ettiren oyunlar İstanbulluları bekliyor.

Açık Hava Yaz Oyunları Ağustos Biletleri Satışta

İBB Şehir Tiyatroları’nın Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde her yaştan seyirciyi bir araya getireceği Açık Hava Yaz Oyunları’nın Ağustos biletleri satışta.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, en sevilen oyunlarından 12. Gece, Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikâyesi ve İki Efendinin Uşağı ile gelenekselleşen Açık Hava Yaz Oyunları’nda sanatseverleri buluşturuyor.

William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği 12. Gece, 24 Ağustos, 25 Ağustos 21.00,

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikâyesi; 26 Ağustos saat 21.00’de,

Yönetmenliğini Aslı Öngören’in üstlendiği, senaryosunu Carlo Goldoni’nin yazdığı İki Efendinin Uşağı; 27 Ağustos’ta saat 21:00’de sahnelenecek.

Maçların biletleri 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 11:00’de ve saat 11:15’te gişeden temin edilebilecek. sehirtiyatrolari.ibb.istanbul   adresi ve İBB Şehir Tiyatroları taşınabilir uygulaması satışa sunuldu.

İyi seyirler…

12. GECE

Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan Onikinci Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian bir gemi kazasından sonra birbirlerinin öldüğünü düşünerek birbirlerinden ayrılırlar. Viola, İlirya Dükü Orsino’nun hizmetine girmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilmiştir. Olivia ise kız kardeşinin ölümünün ardından yastadır ve artık erkek kılığına giren Viola’ya aşık olana kadar önüne gelen herkesi geri çevirir. Bu arada, Olivia’nın amcası Tobi, muhafazakar hizmetkar Malvolio’ya, bu yanlış tanımlama ve karşılıksız aşk meselini körüklemeye yetecek kadar şamatalı bir oyun oynar. William Shakespearetarafından yazılmıştır Serdar Bilişyönettiği oyunda Ali Gökmen Altuğ, Bennu Yıldırımlar, Doğan Hoş, Emrah Özertem, Ersin Umulu, Gürkan Başbuğ, Mehmet Avdan, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Özge Özder, Seda Fettahoğlu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeterrol alır.

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN EN KÖTÜ HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde anavatanı Girit’ten sürgün edilen bir ailenin İstanbul, Çanakkale ve nihayet Ayvalık’a yaptığı maceralı yolculuk. Rüstem, Cemal ve hayatındaki diğer insanların bazen komik, bazen hüzünlü ama sıcacık hikayeleri.

Cengiz Toraman Yazdığı ve yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcürol alır.

İKİ USTA SAHİBİ

Panté, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar verir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine âşıktır ancak Panté’nin kızıyla evlenme sözü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır. Teolojik gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan oyun, uşak Truffaldino’nun kurnaz nüktesiyle ilerleyerek seyirciye keyifli bir seyir sunuyor. carlo goldonitarafından yazılmıştır Aslı ÖngörenYönetmenliğini yaptığı oyunda Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Şahit, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydınrol alır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mamakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu