Haber

26 binden fazla Türk Avrupa’ya iltica başvurusunda bulundu

ANKA KUŞUHaber ajansının AB kaynaklarından edindiği bilgilere göre 2023 yılının başından bu yana 26 binden fazla Türk vatandaşı Avrupa’ya iltica başvurusunda bulundu.

Haberde Türkiye’nin 2023 yılında AB’ye sığınma başvurularında Suriye, Afganistan, Venezuela ve Kolombiya’nın ardından beşinci sırada yer aldığı belirtildi.

Bir AB yetkilisi ANKA KUŞU Verilen bilgiye göre; 2022 yılında AB ve Schengen ülkelerinin konsoloslukları dünya çapında 7,5 milyondan fazla kısa süreli vize başvurusu aldı. Türkiye’den 2022’de 778 bin 409 kısa süreli vize başvurusu yapıldığı belirtilen haberde, 2021’de bu sayının 271 bin 997 olduğu hatırlatıldı.

İstatistiklere göre Türkiye vize başvurularında ilk sırada yer alıyor. Türkiye’yi Rusya ve Hindistan takip ediyor.

yüzde 15 ret oranı

Türk vatandaşlarının Türkiye’den yaptığı vize başvurularının reddedilme oranının yüzde 15,37 olduğu belirtilirken dünya ortalamasının yüzde 17,9 olduğu belirtildi. 2021 yılında Türkiye’den yapılan vize başvurularının reddedilme oranı yüzde 16,9 oldu.

Çok girişli vize alan ülkeler arasında Türkiye’nin yüzde 78,1 ile ilk sırada yer aldığı, bu oranın dünya çapında yaklaşık yüzde 58 olduğu öğrenildi. ANKA KUŞUHaberde, vize sürecinin bu kadar uzun sürmesinin nedeninin “sadece bir yılda başvuruların üçe katlanması, hatalı başvurular ve benzeri sebepler” olduğu belirtildi.

Son dönemde Türkiye’den AB ülkelerine vize başvurusunda bulunanların randevu almada yaşadıkları zorluklar ve artan ret sayısı tartışmalara neden oldu.

DW,ANKA/CO,TY

haber-tefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu